Foto: TT

Asllani ställs mot sin gamla klubb i åttondelsfinalen

Uppdaterad
Publicerad

Linköping får möta Paris Saint Germain i Champions Leagues åttondelsfinal. Därmed blir det en fransk återkomst för Kosovare Asllani. För FC Rosengård blev det Slavia Prag från Tjeckien.

– Det är en rolig lottning för oss, säger Linköpings storstjärna Kosovare Asllani till SVT Sport.

Det blev en tuff lottning för Linköping i Champions Leagues åttondelsfinal. De regerande svenska mästarna får möta Paris Saint Germain i åttondelsfinalen. Lottningen innebär att storstjärnan Kosovare Asllani ställs mot sin gamla klubb.

– Det är en rolig lottning för oss, jag ville få dem. Det blir tufft, men det viktigaste var att undvika Wolfsburg och Lyon, säger Kosovare Asllani till SVT Sport.

Vad blir nyckeln för att slå dem?

– Vi ska studera dem noggrant inför matcherna. Men vi kan nog dra nytta av konstgräset på hemmaplan. Det är ingen omöjlig motståndare, säger Asllani.

I PSG spelar två svenskor, Hanna Glas, som i går gjorde debut i PSG när de kryssade mot Lille, och Emma Berglund.

För det andra svenska laget i åttondelsfinal, FC Rosengård, blev det tjeckiskt motstånd i form av Slavia Prag.

– Känns som en bra lottning för vår del, en match där vi har en bra chans till att kvalificera oss vidare. Ser framemot CL igen med FC Rosengård, säger Caroline Seger till SVT Sport.

Linköping hade en betydligt lättare resa till åttondelsfinal då de besegrade ukrainska Kharkiv med totalt 10-1 över de två matcherna.

Både Linköping och FC Rosengård börjar hemma.

Rosengård drömmer om guld

Första matcherna spelas den 17:e och 18:e oktober, medan returen spelas den 31 oktober/1 november.

Både Rosengård och Linköping har samtidigt som Champions League-äventyret även varit involverade i den damallsvenska guldstriden.

Rosengårds gulddröm lever då de igår besegrade Vittsjö på bortaplan, medan Linköping i går tappade den efter att ha förlorat mot Piteå med 4-2.

Så lottades åttondelsfinalerna

FC Zürich, Schweiz–Bayern München, Tyskland

Wolfsburg, Tyskland–Atlético Madrid, Spanien

Ajax, Nederländerna–Lyon, Frankrike

Barcelona, Spanien–Glasgow City, Skottland

Linköping–Paris Saint-Germain, Frankrike

Chelsea, England–Fiorentina, Italien

FC Rosengård–Slavia Prag, Tjeckien

LSK, Norge–Brøndby, Danmark

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.