Chatta med Nannskog och Otlu om allsvenska guldstriden

Publicerad

Den allsvenska guldstriden är glödhet. Här kan du från 12.00 ställa dina frågor till SVT:s expert Daniel Nannskog och SVT-reportern Diljen Otlu om den spännande hösten som väntar.

SVT rapporterade · Allsvensk chatt

11.56
Hej! Frågorna strömmar redan in, kul! Diljen Otlu och Daniel Nannskog kör igång alldeles strax!
11.58
Hej och välkomna!
11.58
Tjena!
11.58
Vad tror ni? Kört för Blåvitt?
Ja, att alla lagen framför skulle fallera i avslutningen ser jag som osannolikt. Tyvärr för Blåvitt så är guldstriden över – men går man rent de sista så kan i alla fall ta en medalj. 
12.00
Vad talar för att AIK vinner igen?
Att det är ett cyniskt lag som är oerhört vana att vara med och strida om guld. 
12.01
Tror du att malmö vinner sm Guld
Jag har tippade ju innan säsongen och får väl stå fast vid det. Deras första halvlek i går var allt annat än imponerande, då Peking var värda att få göra något mål. Men väldigt starkt att ändra matchbilden så totalt i andra halvlek och sånt kan det lukta guld om. 
12.02
Skulle Zlatan vinna skytteligan?
Ja – till och med i ett bottenlag tror jag att han fixat det. 
12.04
Vem är bäst i allsvenskan?
Muamer Tankovic säger jag utifrån att han levererat mest offensivt. Efter 20 omgångar hade han ledningen i både skytteligan och assistligan, vilket ingen annan gjort tidigare i år. 
Tankovic har varit lysande i år och han är definitivt i topp. Jag är också väldigt förtjust i Christiansen som jag tycker har i stort sett allt en mittfältare ska ha. 
12.05
Hej! Hur tror ni Mellbergs intåg kommer påverka HIF? Vad är er känsla kring Mellberg som tränare? Klarar sig HIF kvar?
Jag har en väldigt positiv känsla över Mellberg i HIF. Jag fick ju vara med på någon landslagssamling med Mellberg. Det är en otrolig vinnarskalle, vet inte om jag har stött på någon större faktiskt. Tror han kommer vara otrolig noggrann med allt han gör i HIF och på sikt tror jag det kommer bli fina resultat för HIF. 
12.07
Hur överskattad är allsvenskan i Sverige, varför bryr vi oss om den?
Skulle säga att allsvenskan är allt annat än överskattad. Vi bryr oss just för vi har en relation till lagen, de är mer öppna än fotbollen internationellt, lättare att få en relation och såklart supporterdriven. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer