Chelsea kom en vinst närmare ligaguldet efter bortasegern mot Everton. Foto: TT.

Chelsea håller trycket i guldstriden

Uppdaterad
Publicerad

Serieledande Chelsea vann den svåra bortamatchen mot Everton med 3-0 och håller trycket uppe i guldstriden.

– Du kan se hur vi firade. Det var som en cupfinal för oss, en av de svåraste matcherna med tanke på vilken form Everton visat upp på hemmaplan (åtta raka vinster ligan). Att få vinna med 3-0 är fantastiskt, säger kaptenen Gary Cahill enligt BBC.

Det dröjde till den 66:e minuten innan Chelsea fick hål på Everton. Bollen gick fram till Pedro som tvärvände utanför straffområdet och pricksköt 1-0 bakom Maarten Stekelenburg.

2-0 kom efter en frispark från Eden Hazard som Stekelenburg tippade ut på Gary Cahill som stod rätt och hade flyt med en studs med sig.

”We're gonna win the league”, sjöng fansen när Willian sprang igenom på snabba ben och stötte in 3-0 efter ett fint samarbete med Cesc Fabregas, en rättvis seger.

Tränaren Antonio Conte firade med spelarna som om de redan vunnit ligan, vilket visar hur viktig dagens seger var med fyra omgångar kvar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.