Chelsea studsade tillbaka efter chockförlusten

Chelsea åkte på en chockförlust senast.

Men mot Arsenal studsade serieledaren tillbaka och vann klart med 3-0.

Pernille Harder blev tvåmålsskytt i segern.

Chelsea hade 33 raka seriematcher utan förlust, men mot tabelltian Brighton tog den mäktiga sviten abrupt slut.

Hemma i Londonderbyt mot Arsenal var svensklaget återigen tillbaka i vinnarspåret.

Harder med två mål

Pernille Harder gjorde 1-0 bara minuter in i den andra halvleken och tio minuter senare utökade danskan till 2-0 med ett skott utifrån.

På tilläggstid gjorde Fran Kirby 3-0 vilket också blev slutresultatet.

Magdalena Eriksson och Jonna Andersson spelade hela matchen medan målvakten Zecira Musovic inte tog en plats på bänken. Imorgon väntas ett besked om den svenska landslagstrion kommer att ansluta till Peter Gerhardssons trupp som ska ha läger på Malta eller om de stoppas vilket det har flaggats för på förhand.

Förkrossande målskillnad

Chelsea har efter kvällens vinst förkrossande 42-8 i målskillnad och går en kamp om serietiteln med Manchesterlagen United och City som skuggar laget i tabellen.

Arsenal är kvar som fyra efter förlusten.