Kai Havertz första målskytt i CL-finalen. Foto: Bildbyrån

Chelsea tog hem CL – vann engelska finalen

Manchester City hade chansen att ta klubbens första Champions League-titel.

Det gjorde man inte.

Kai Havertz, 21, blev stor hjälte för Chelsea som vann med 1-0.

– Vi vann den här jävla Champions League, säger Havertz i segerintervjun efteråt.

Den helengelska Champions League-finalen stod länge och vägde, men det var långt ifrån en händelsefattig match.

I den 14:e matchminuten fick Timo Werner ett jätteläge att sätta ledningsmålet för Chelsea. Men efter ett tafatt avslut kunde City-målvakten Ederson Moraes enkelt rädda skottet.

Med drygt fem minuter kvar av första halvlek tacklades Chelsea-spelaren Thiago Silva av Ilkay Gundogan och brassen byttes ut skadad.

Havertz målhjälte

Matchens enda mål kom i den 42:a minuten. 21-årige Kai Havertz fick bollen i djupled, petade den förbi Ederson och satte bollen i öppet mål, 1-0 Chelsea.

– Jag vet inte vad jag ska säga...jag vet verkligen vad jag ska säga, säger Havertz.

Det var hans första mål i Champions League. Han är också den dyraste spelaren i Chelseas historia.

– Det skiter jag i. Vi vann den här jävla Champions League, säger han.

De Bruyne skadad

Tidigt i den andra halvleken tvingades City-stjärnan Kevin De Bruyne lämna planen i tårar. Det med en misstänkt huvudskada efter en kollision med Antonio Rüdiger.

Manchester City tryckte på för en kvittering och hade ett flertal chanser att sätta dit bollen. Men Chelsea höll undan och är Champions League-mästare 2021.