Chile till semifinal – trots kryss

Uppdaterad
Publicerad

Chile är klart för semifinal i Confederations Cup.

Detta efter 1-1 mot Australien i den avslutande gruppmatchen – och nu väntar Portugal i semifinal.

Australien hade chansen att sno en semifinalplats från just Chile vid en tvåmålsseger, och det såg lovande ut efter första halvlek när man ledde med 1-0. Men Chile svarade och i 67:e kvitterade Martin Rodriguez till 1-1 från nära håll – ett resultat som innebar att Chile behöll sin semifinalplats.

”De ska ha all heder för insatsen”

– Australien ska ha all heder för den här insatsen, de var mycket bättre än vad de varit tidigare i turneringen, säger SVT Sports expert Markus Johannesson.

Confederations Cup

– Till slut är det kvalité som avgör det, och 1-1 är nog ganska rättvist trots allt i matchen. Spännande att följa Chile fortsättningsvis, ett fantastiskt lag att titta på. Hoppas vi får se den där glöden och aggressiviteten tillbaka nästa match.

Portugal väntar i semifinal

Chile slutar tvåa i gruppen möter nu Portugal i semifinal. I den andra semifinalen spelar Mexiko mot Tyskland som vann sin sista gruppmatch mot Kamerun med 3-1.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Confederations Cup

Mer i ämnet