Chinedu Obasi senast det begav sig i AIK-tröjan. Foto: TT/Arkiv

Chinedu Obasi återvänder till AIK

Uppdaterad
Publicerad

AIK har gjort klart med anfallaren Chinedu Obasi på ett ettårskontrakt. Nigerianen återvänder därmed till klubben som han representerade mellan 2015 och 2016.

– Chinedu Obasi är en spelare som ska bidra till att befästa och utveckla prestationsnivån i AIK. Med hans erfarenhet och egenskaper kommer vi att kunna utveckla spelet och vara mer flexibla rent taktiskt, säger AIK Fotbolls sportchef Björn Wesström till AIK:s hemsida.

32-årige Obasi har skrivit på ett ettårskontrakt med klubben. Obasi, som den senaste säsongen spelade i Elfsborg och gjorde då fyra mål på tio matcher, är nöjd över att återvända till de regerande mästarna.

– Det är alltid ett nöje att komma tillbaka till AIK. Det här är hemma för mig och jag ser fram emot att spela framför våra fantastiska supportrar. Jag kan inte bärga mig inför att få träffa laget och alla andra, säger Obasi själv.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.