FIFA tar över Argentinas Fotbollsförbund. Foto: TT

FIFA tar över Argentinas fotbollsförbund

Uppdaterad
Publicerad

Bara tre dagar innan finalen i Copa America skakas Argentina av en skandal. Enligt AP tar FIFA över landets fotbollsförbund efter att förbundets president, Luis Segura, gripits för bedrägeri relaterat till TV-rättigheter.

I torsdags greps Luis Segura, president för det argentiska fotbollsförbundets och medlem av FIFA:s styrande råd, för bedrägeri i samband med försäljning av TV-rättigheter.

Under fredagskvällen rapporterar nyhetsbyrån AP att FIFA nu tagit beslutet att tillsätta en ”normaliseringskommitté” med upp till sju medlemmar som ska ”ansvarar för att driva det dagliga arbetet” i det argentinska förbundet.

Copa America

Beslutet riskerar att äventyra Argentinas uppladdning inför mötet med Chile i finalen av Copa America.

Det argentiska fotbollsförbundet leddes av Julio Grondona fram till 2014 då han avled. Sedan dess har förbundet präglats av interna stridigheter och kaos.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Copa America

Mer i ämnet