Häcken föll tungt mot Bayern München. Foto: Bildbyrån

Häcken ute ur Champions League

Vinst var ett måste för att hålla liv i drömmen om CL-slutspel.

Men det räckte inte för BK Häcken som förlorade hemma mot Bayern München med 1-5.

– Det är en tuff match, men vi släpper in för enkla mål och det straffar oss, säger Stina Blackstenius efter matchen.

BK Häcken tog emot grupptvåan Bayern München hemma i ett snöigt Göteborg. Det var vinst som gällde för att hålla liv i slutspelsdrömmen.

Och det började bra. Stina Blackstenius chockade Bayern när hon gjorde sitt första Champions League-mål efter 36 minuter.

Men ledningen blev inte långvarig. Bara tre minuter senare slog Bayernkaptenen Jennifer Magull en frispark som gick in via Viviane Asseyi, efter en retur från Häckenmålvakten.

Och det var inte över där. På ännu en fast situation kunde Jovana Damnjanovic sätta in ledningsmålet.

Bayern dominerade i andra

I andra halvlek fortsatte Bayern pressa hemmalaget. Tio minuter in utökades Bayerns ledning ytterligare när Damnjanovic blev tvåmålsskytt.

Till slut dominerade Bayern matchen helt och fick in 1-4-målet på ett friläge och satte sedan slutresultatet 1-5 genom ett sent nickmål.

– Vi gör en bra match och är starka. Under andra dominerade vi och tog över totalt, säger matchvinnaren Hanna Glas som spelade fulltid för sitt Bayern München på presskonferensen efter matchen.

Matchen i Göteborg var BK Häckens sista Champions League-match på hemmaplan. Med sina tre poäng har de ingen möjlighet att nå andraplatsen i gruppen och därmed är chansen för vidare avancemang borta.

– Det är en tuff match, men vi släpper in för enkla mål och det straffar oss. Jag är besviken, säger Stina Blackstenius.

Bayern München ligger nu tvåa i gruppen på tio poäng och en match kvar att spela. Lyon leder gruppen på tolv poäng efter vinst ikväll mot Benfica med 5-0.