Viktor Claesson. Foto: Bildbyrån

Claesson förlänger med FCK

Uppdaterad
Publicerad

Först korttidskontrakt.

Nu fyraårskontrakt.

Viktor Claesson blir kvar i FC Köpenhamn.

Danska storlaget meddelar att svenske landslagsmannen Viktor Claesson har förlängt sitt kontrakt med FCK. 30-åringen kommer tillhöra huvudstadsklubben till 2026.

– Jag kände direkt att det var en riktigt bra klubb för mig att komma till. Alla har tagit emot mig fantastiskt bra. Det finns stor kvalité och potential i truppen och jag är övertygad om att det kommer att bli bättre och bättre, säger Viktor Claesson till klubbens hemsida.

Claesson anslöt till Köpenhamn i mars, han valde då att bryta sitt kontrakt med ryska klubben Krasnodar efter landets invasion av Ukraina. Då skrev han bara på ett avtal som gällde till sommaren.

Mittfältaren har stått för ett mål och tre assist på sina tio ligamatcher för FCK. Där han är lagkamrat med 16-årige svenske löftet Roony Bardghji, och blågula målvakterna Karj-Johan Johnsson och Johan Guadagno.

KLIPP: Svensk domarilska – Viktor Claesson: ”Solklart rött kort” (10 juni 2022)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.