Foto: Bildbyrån.

”Claesson kan få ett rejält genombrott”

Uppdaterad
Publicerad

Viktor Claesson förlängde i veckan sitt kontrakt med Elfsborg. SVT-experten Daniel Nannskog ser fram emot att se mittfältaren i Svenska Cupen mot Hammarby. ”Claesson kan få ett rejält genombrott i år”, tror Nannskog.

Elfsborg toppade sin grupp klart medan Hammarby skrällde sig vidare genom att vände och vinna mot AIK på Friends Arena. Daniel Nannskog håller dock Elfsborg som favorit.

– Det är fördel Elfsborg. En guldkandidat mot en nykomling. Hammarby kommer att falla ner och kontra. Det blir enormt viktigt att Linus Hallenius klarar av att vara uppspelspunkt och hålla i bollen. Han har inte varit den där bollmottagen längst fram. Mot AIK var det bara Kennedy som kunde hålla i bollen.

Svenska Cupen

”Ingen hokus pokus”

Elfsborg har en nygammal tränare i Magnus Haglund den här säsongen och många intressanta spelare, tycker Nannskog.

– Det är en trygghet att man fått hem Haglund som kan Elfsborg bra. Inget hokus pokus, många av spelarna har haft honom och vet var han står.

– Det ska bli spännande att se Claesson som jag tror kan få ett rejält genombrott. Arber Zeneli är en annan spelare som jag hoppas får speltid. Anders Svensson på mittbacken som kan styra och ha enormt fina uppspel. Kanske kan Lasse Nilsson komma igång ordentligt.

”Bärkroth har enorm speed”

I helgens sista kvartsfinal möts Häcken och IFK Norrköping.

– En väldigt jämnt match. Jag gillar vad jag har sett av Norrköping och Bärkroth, som har enorm speed och kan slå sin gubbe rätt så enkelt. Andreas Johansson är en pappa i laget och viktig där bak. I Häcken är Simon Gustafsson i bra form och det är han som styr Häcken.

Sändningstider

Söndag 15 mars

13.30-18.30 Cupsöndag SVT Play

14.00 Elfsborg-Hammarby SVT Play

Kommentatorer: Chris Härenstam och Markus Johannesson.

16.00 Häcken-IFK Norrköping SVT Play

Kommentatorer: Staffan Lindeborg och Thomas Wernerson

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Svenska Cupen

Mer i ämnet