Costa Rica klart för VM som sista lag Foto: TT

Costa Rica klart för VM som sista lag – här är alla grupper

Nya Zeeland hade inte VAR-rummet på sin sida i det avgörande VM-kvalmötet med Costa Rica.

Först fick de ett mål bortdömd efter granskning och sedan byttes ett gult kort ut till ett rött mitt i en brinnande kvitteringsjakt.

Costa Rica vann till slut matchen med 1–0 och är därmed klart för VM.

Man kan inte direkt påstå att Nya Zeeland fick en kalasstart i den viktiga VM-kvalmatchen mot Costa Rica. Redan efter tre minuters spel låg de under med 1–0, efter att Joel Campbell fick bollen i mål, efter en tilltrasslad situation i det egna straffområdet.

Och sedan fortsatte motgångarna.

Först fick de ett mål bortdömt i slutet av den första halvleken efter en VAR-granskning. Anledningen? En regelöverträdelse i upprinnelsen till målet.

I mitten av den andra halvleken kom nästa dråpslag när den nyss inbytte anfallaren Kosta Barbarouses drog på sig en utvisning efter en lite väl hård satsning. 32-åringen fick först ett gult kort men efter ännu en VAR-granskning byttes det till ett rött.

Men Nya Zeeland gav inte upp för det. Mot slutet av matchen skakade de fram ett par vassa målchanser med bara tio man på planen men världsmålvakten Keylor Navas i Costa Ricas mål var omutbar.

Costa Rica blev i och med segern det 32:a, och sista, laget in i VM-slutspelet i Qatar.