Foto: AP Photo/Luca Bruno

Juventus undviker USA efter våldtäktsanklagelserna mot Cristiano Ronaldo

Uppdaterad
Publicerad

I spåren av våldtäktsanklagelserna mot Cristiano Ronaldo väljer Juventus att inte spela i USA – för att undvika att anfallaren ska nås av amerikansk polis i den pågående utredningen.

Våldtäktsanklagelserna mot Cristiano Ronaldo kan innebära att Juventus undviker att förlägga sin försäsong i USA. Detta för att minimera att Ronaldo ska riskera att bli omhändertagen av amerikansk polis, enligt New York Times.

Juventus har ett mångårigt avtal att spela i försäsongsturneringen International Champions Cup och Ronaldos misstänkta våldtäkt spelar roll i Juventus planer som kommer att presenteras i nästa vecka.

Väljer Asien istället

Den italienska klubben har på senare år spelat sina matcher i USA, där merparten av turneringens matcher även kommer att spelas till sommaren, men Juventus matcher kommer att tillhöra den asiatiska versionen av turneringen. Juventus kommer troligtvis att få möta Ronaldos förra klubb Manchester United samt Tottenham.

En talesperson för Juventus sade att det är ”rimligt att åka österut” efter att ha tillbringat de senaste försäsongerna i USA.

Der Spiegel avslöjade anklagelserna

För nästan två år sedan blev våldtäktsanklagelsen mot Cristiano Ronaldo känd när den tyska tidningen Der Spiegel publicerade uppgifterna för första gången.  I oktober förra året valde den nu 34-åriga kvinnan Kathryn Mayorga att berätta sin historia för Der Spiegel.

Den misstänkta våldtäkten ska ha ägt rum i Las Vegas i juni 2009. Enligt Der Spiegel ska Ronaldos advokater ha tecknat ett avtal med den utsatta kvinnan där den då 24-åriga modellen fick 375.000 dollar mot att aldrig berätta någonting om anklagelserna mot Ronaldo eller yppa något om avtalet med superstjärnan.

Mayorgas jurister söker Juventusstjärnan för att försöka delge honom en civilrättslig stämning, men han har hittills undvikit alla försök.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.