Andreas Brännström. Foto: Bildbyrån

Brännström: ”Jag är inte uppsagd”

Uppdaterad
Publicerad

Den herrallsvenska nykomlingen Dalkurd meddelar på sin webbplats att de har ”avskedat” tränaren Andreas Brännström. Det bestrider tränar själv.

– Jag är inte uppsagd, skriver han i ett meddelande till SVT Sport.

Dalkurd offentliggjorde beslutet med ett kort meddelande på sin webbplats och kommenterar inte mer än det.

– Allt vi tänker säga står på hemsidan. Vi säger inte mer än det, säger ordförande Ramazan Kizil till SVT Sport.

”Dalkurd har beslutat att avskeda Andreas Brännström. Försöken att hitta en samförståndslösning har inte lyckats.”, skriver Dalkurd.

Då SVT Sport nådde Erik Danhard från Hamilton Advokatbyrå, som har företrätt Dalkurd i ärendet, gav han inga kommentarer.

Kan inte säga något om framtid

Då SVT Sport når Andreas Brännström är han kortfattad och skriver ”gällande andra uppgifter får du höra med de som spridit dem.”

Kan du säga något om din framtid?

– I och med att jag inte är uppsagd så är det svårt, skriver han till SVT Sport.

Är det korrekt att du är anställd av Dalkurd?

– Jag är anställd.

Ledde klubben upp till allsvenskan

41-årige Brännström ledde Borlängelaget, som i år ska spela sina hemmatcher i Gävle, till en historisk uppflyttning från superettan i oktober.

Några veckor därefter blev det offentligt att Brännström inlett förhandlingar om tränarposten i IFK Göteborg, som senare tillsattes med Poya Asbaghi.

Den 2 april möter Dalkurd AIK på bortaplan i klubbens första allsvenska match någonsin.

Skillnaden mellan att bli avskedad och uppsagd

Vid ett avsked har du ingen uppsägningstid och måste lämna arbetsplatsen omgående. Vid en uppsägning arbetar du i normalfallet kvar under hela uppsägningstiden.

Blir du avskedad får du lämna anställningen omedelbart och har inte längre rätt till lön och andra anställningsförmåner. En arbetsgivare får avskeda en anställd enbart om han eller hon grovt har misskött sin anställning.

Om du blir uppsagd behåller du löne- och anställningsvillkoren under hela uppsägningstiden, men du måste vara beredd att jobba under uppsägningstiden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.