Syrianska–Dalkurd fick avbrytas. Foto: TV4

Dalkurd spelar inför tomma läktare

Publicerad

Superettanmötet mellan Dalkurd och Syrianska i början av maj kommer att spelas inför tomma läktare på Gavlevallen i Gävle.

Enligt Dalkurd, som står som hemmavärd för matchen, har klubben motvilligt tvingats stänga matchen för all publik på grund av vad Dalkurd menar är ”orimliga krav på bemanningen av säkerhetspersonal” från tillståndsmyndigheten.

”Att stänga arenan för publik under matchen var inget enkelt beslut för föreningen att ta. Men vi har vridit och vänt på alla de alternativ som funnits och kommit fram till att detta är den enda lösningen givet de krav som ställs på föreningen för att genomföra matchen”, säger Dalkurds klubbdirektör Johan Gustafsson i ett pressmeddelande.

Vidare menar klubben att man inte delar den säkerhetsbedömning som har gjorts inför matchen.

Senast de båda lagen möttes i Södertälje 2017 var det stökigt då ett knallskott kastats in på planen under matchen varpå matchen avbröts.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer