Dalkurds tränare: ”Vi vill vinna”

Uppdaterad
Publicerad

Dalkurds tränare Azrudin Valentic förfogar över en ung trupp och kommer följas av miljontals kurder under klubbens allsvenska debutsäsong.

Och han är knappast blyg.

– Dalkurds identitet handlar hela tiden om att vinna, säger Valentic.

På fotbollsallsvenskans upptaktsträff vid Arlanda flygplats på onsdagen bad SVT Sports utsände Chris Härenstam Dalkurds nye huvudtränare Azrudin Valentic beskriva sitt lag:

– En ganska ung trupp där många spelare är födda mellan 93 och 96. Några som har rutin som Kebba Ceesay och så har vi många olika nationaliteter som är roliga att jobba med.

Vilken typ av fotboll kommer du och Dalkurd stå för?

– Det handlar om att dominera matcher med ett eget spel.

Klubben har ett stort stöd bland kurder även utanför Sverige.

– Det känns att det är stort, stort intresse.

Vad är lagets mål den här säsongen?

– Dalkurds identitet handlar hela tiden om att vinna. Föreningen startades 2004 och är i allsvenskan 2018. Vi vill vinna.

Ni vill vinna allsvenskan?

– Vi vill vinna matcher.

Göteborg mer blygsamma

Poya Asbaghi är ny tränare IFK Göteborg är inte lika tydlig om lagets målsättning.

– Framför allt bygga ett spel och hela tiden utvecklas. Det är en ung trupp och det är viktigt för oss, med ekonomin vi har, att vi jobbar hårt med spelarna vi har och utvecklar dem, säger Asbaghi.

Melkemichel: ”Väldigt fin talang och stor potential”

Djurgårdens Özcan Melkemichel tror att en försvarsspelare blir utropstecknet säsongen 2018. Och det är inte kaptenen Jonas Olsson som lyfts fram.

– Jacob Une Larsson, mittbacken. Det finns en enorm potential i honom och jag ser hur han utvecklas hela tiden. Redan i fjol var han en riktigt bra allsvensk back. Jag skulle nästan kunna säga att han är bäst, berömmer Melkemichel.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.