Bibiana Steinhaus ska döma VM i Frankrike. Foto: Bildbyrån

Dam-VM:s domare förbereds på VAR

Publicerad

Domarna som är förhandsuttagna till sommarens fotbolls-VM för damer utbildas i videodomarsystemet VAR, rapporterar nyhetsbyrån AP.

Det handlar om 27 huvuddomare och 47 assisterande domare som just nu är i Qatar för en förberedande samling inför VM, där de också dömer en turnering innehållande flera stora herrklubbars U17-lag.

Det borde tala för ett införande av VAR, även om ett slutgiltigt beslut kommer först i samband med Internationella fotbollsförbundets (Fifa) nästa styrelsemöte, i Miami i mars.

Fifa har kritiserats för att det ännu inte har tagits något beslut om VAR i damernas VM i Frankrike trots att det användes under herrmästerskapet i Ryssland förra sommaren.

– Det skulle vara förnedrande om damspelare inte får lika villkor att kunna använda sig av videobedömning i deras största turnering, säger USA:s förbundskapten Jill Ellis till AP.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer