Tolv damallsvenska matcher visas i SVT. Foto: SVT/Bildbyrån

SVT utökar satsning på damallsvenskan

Uppdaterad
Publicerad

SVT utökar sin satsning på Damallsvenskan den här säsongen och totalt visas tolv matcher.

– Det ska bli superkul att få följa de nya stjärnorna som redan slagit sig in i landslaget, till exempel Filippa Angeldahl i Linköping och Eskilstunas Loreta Kullashi, säger SVT-experten Frida Östberg.

14 april inleds en av världens starkaste fotbollsligor på damsidan – Damallsvenskan. Nu är det klart att SVT sänder även i år – och att satsningen utökas.

Ifjol sände SVT nio matcher under hösten och följde guldkampen in i det sista. Den här säsongen är SVT med redan från premiären.

– Det var många som såg våra sändningar ifjol med stort intresse och därför känns det riktigt bra att även i år kunna bjuda svenska folket på fotboll från Damallsvenskan, en liga där både nuvarande och blivande landslagsspelare kämpar om ligatiteln men också om en plats i VM-laget 2019, säger SVT:s sportchef Åsa Edlund Jönsson.

Sex matcher på våren, sex på hösten

SVT kommer att sända totalt tolv matcher från Damallsvenskan under säsongen – sex matcher på våren och sex på hösten.

Premiären blir den 14 april, regerande mästaren Linköping mot nykomlingen Växjö.

– Den här säsongen kommer vi att få se ett delvis nytt Linköping och ett revanschsuget Rosengård. Jag tror också att Kopparberg/Göteborg som värvat landslagsspelaren Olivia Schough kommer kunna ta poäng av topplagen, säger Frida Östberg.

I Damallsvenskan finns etablerade landslagsstjärnor som Linköpings Kosovare Asllani och Rosengårds Caroline Seger, men också flera spännande unga talanger.

”Ska bli superkul”

– Det ska bli superkul att få följa de nya stjärnorna som redan slagit sig in i landslaget, till exempel Filippa Angeldahl i Linköping och Eskilstunas Loreta Kullashi.

Matcherna kommenteras av Chris Härenstam och David Fjäll. Expertkommentatorer är Frida Östberg och Markus Johannesson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.