Rosengård vann damallsvenskan säsongen som var. Foto: TT

Klubbarnas plan: Premiär i slutet av juni

Uppdaterad
Publicerad

Klubbarna vill sätta i gång med damallsvenskan den 27–28 juni. På tisdagen ska planen presenteras för förbundsstyrelsen.

– Men allt hänger fortfarande på vad Folkhälsomyndigheten tycker, säger Annika Grälls, ordförande för Elitfotboll dam.

En damallsvensk premiär i övergången maj–juni blev aldrig aktuell. Under ordförandemötet på söndagen kom klubbarna därför överens om ett nytt datum att sikta på: 27–28 juni.

En av orsakerna till beslutet är att klubbarna vill ha tre veckor av förberedelser innan seriespelet drar i gång.

Corona och idrott

Planen ska nu presenteras under Svenska fotbollförbundets styrelsemöte, som hålls under tisdagen.

Premiären hänger dock fortfarande på att Folkhälsomyndigheten ger klartecken.

– Det här är en plan. Det är många föreningar, det är tolv i damallsvenskan och 14 i elitettan. Och det här är för att ha något att förhålla sig till. Det är en ganska stor organisation att få i gång ett ligaspel och därför behöver vi några hållpunkter för att kunna hantera det, säger Annika Grälls, ordförande för Elitfotboll dam.

Vad tror du om möjligheterna att ni drar i gång då?

– Jag vågar inte spekulera. Men jag tycker det är glädjande att Folkhälsomyndigheten säger att spelet på plan inte utgör något större hinder, vilket borde kunna betyda att vi kommer i gång. Det vore önskvärt för alla, så att vi får hinna spela en hel serie, säger Grälls.

När det gäller elitettan är klubbarnas förhoppning fortfarande att vara i gång den 14 juni, men även där krävs ett positivt besked från Folkhälsomyndigheten.

Klipp: Göteborgstränaren: ”Ska inte säga att det är dumt”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona och idrott

Mer i ämnet