Piteås Nina Jakobsson i närkamp med Eskilstunas Sonia Okobi under säsongen 2019. Foto: Bildbyrån

Damallsvenska klubbarnas förslag – sikta på juni/juli

Uppdaterad
Publicerad

Det blir ingen damallsvensk start vid månadsskiftet maj/juni.
Men redan nu kan SVT Sport berätta att två nya datum finns i sikte.
– 14 juni och månadsskiftet juni/juli. Det är de alternativen som vi diskuterat så här långt, säger Rikard Fahlman som sitter med i referensgruppen för de damallsvenska klubbarna och är Piteås ordförande.

Under söndagen kom beskedet att det inte blir någon damallsvensk start i månadsskiftet maj/juni.

– Det var förväntat, men tråkigt, säger Piteås ordförande Rikard Fahlman till SVT Sport och berättar att beslutet oroar.

– Det jag fruktar för våran del är att det blir en väldigt kompakt allsvenska. Skaderisken ökar och för vår del blir det väldigt besvärligt med resorna i ett sådant läge.

Ordförande Fahlman sitter också med i de damallsvenska klubbarnas referensgrupp – tillsammans med Eskilstunas och Rosengårds ordförande.

– I referensgruppen är vårt uppdrag att se till att vi är förberedda för när Folkhälsomyndigheten säger att vi får börja spela fotboll. Så vi försöker ha principerna för ett spelprogram klara.

Och två alternativ av det referensgruppen jobbat fram finns nu kvar.

– Sedan tidigare har vi haft blicken bortanför den 31/5 och vi har jobbat med tre alternativ som då är 14 juni och månadsskiftet juni/juli. Det är de alternativen som vi diskuterat så här långt.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer