Daniel Kindberg får tillbaka sina pengar som han genom åren investerat i Östersund. Foto: Bildbyrån.

Östersunds ordförande köps ut som tredjepartsägare

Uppdaterad
Publicerad

Östersunds FK köper ut klubbens ordförande Daniel Kindberg som tredjepartsägare.

Han får enligt ett pressmeddelande tillbaka de 16 miljoner som han investerat i föreningen.

– Nu när reglerna har ändrats och för att undvika spekulationer i kommande transferfönster så känns detta jättebra, säger han i pressmeddelandet.

Daniel Kindberg klev för fem år sedan för första gången in med privata pengar i föreningen och har sedan dess totalt investerat 16 miljoner i klubben. Klubben har sedan tidigare betalat tillbaka fem miljoner, men betalar nu tillbaka ytterligare 16 miljoner för att avsluta tredjepartsägandet.

– Jag tycker det är skönt att vi får ett avslut på mitt tredjepartsägande i klubben. Nu när reglerna har ändrats och för att undvika spekulationer i kommande transferfönster så känns detta jättebra, säger Kindberg.

”Ingen ska misstänka försäljningar för egen vinning”

Kindberg berättar att han inte vill hamna i en situation, där människor misstänker honom för att sälja spelare för att tjäna egna pengar på det.

– Det ska inte kunna få föreligga några dubier om att jag alltid sätter ÖFK:s intresse i första rummet. Ingen ska få eller kunna misstänka att jag beslutar om försäljningar av spelare för egen vinning. Jag är glad och stolt över de investeringar jag gjort men nu är det skönt att vi som förening rensar ut tredjepartsägandet, säger han.

Kindberg kommer däremot att fortsätta som ordförande i föreningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.