Ola Toivonen presenteras av Malmö FF Foto: Bildbyrån

Daniel Nannskog: ”Toivonen inte den nya Rosenberg”

Uppdaterad
Publicerad

I dag bekräftades det som det länge spekulerats om. Ola Toivonen vänder hem till Malmö FF. Den meriterade forwarden är en bra värvning enligt SVT:s expert Daniel Nannskog.

– Toivonen höjer Malmös chanser att vinna.

Ola Toivonen annonserade för ett par dagar sedan att han lämnat Australien och Melbourne Victory. Sedan dess har det mest spekulerats i när den 33-årige anfallaren skulle presenteras för allsvenska Malmö FF. Så nyheten i sig förvånar inte SVT:s expert Daniel Nannskog.

– Det kom inte som en bomb sedan man visste att han brutit upp med Melbourne. Nu väntade man bara på bekräftelsen om värvningen från MFF.

Malmö har redan flera högklassiga anfallare. Att konkurrensen hårdnar i MFF ser Nannskog som en tillgång.

– Det höjer Malmös chanser att vinna. Det är en bra värvning. Det har spekulerats i att det inte är rätt värvning. Men jag tycker någonstans att det dels är gräs, vilket Ola föredrar. Sen behöver man gå runt på spelare ordentligt. Om ni kommer ihåg honom från landslaget så var han riktigt riktigt bra. Han har levererat i Australien och jag tror att han håller nivån. Detta gör också att Allsvenskan blir än mer intressant.

Rutinerad, meriterad och snart 34 år

Ola Toivonen fyller 34 år i sommar och vänder hem till Malmö i ett senare skede i karriären än vad Markus Rosenberg gjorde. Men trots att han kan bli en ersättare på planen så tycker inte Nannskog att man ska se honom som den nästa Rosenberg.

– Rosenberg spelade sedan barnsben i Malmö. Klubben betydde oerhört mycket för honom. Fansen älskade honom för att han var en egen produkt. Visst, Toivonen har spelat tidigare i Malmö, men jag tror inte han ska försöka ta den rollen.

Nannskog ser det trots allt som en bra värvning för Malmö.

– Jag tror att han har något år till i benen. Men det gäller att veta att när man kommer hem så måste man kriga enormt. Det gäller att förstå att allsvenskan inte är en pissliga. Det är bra försvarsspelare och det gäller att han kommer upp i max om han ska få en fin avslutning på karriären, menar Nannskog.

ARKIV: Se när Toivonen gör två mål i allsvenskan för första gången

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.