Marcus Danielson ska träna med Djurgården Foto: Bildbyrån

Danielson i Stockholm – ska träna med Djurgården

Uppdaterad
Publicerad

Efter karantänen i Hongkong är Marcus Danielson tillbaka i Stockholm. Nu ska landslagsbacken börja träna med Djurgården, vilket Expressen var först med att berätta.

– Det stämmer.  Han är hemma i Sverige och ska träna med oss, säger sportchefen Bosse Andersson till SVT Sport.

I vintras såldes Marcus Danielson från Djurgården till kinesiska klubben Dalian för omkring 50 miljoner kronor. Men landslagsbacken hann aldrig göra debut för sin nya klubb då coronaviruset tvingade fotbollsvärlden att stänga ned. Det är nu oklart när ligan i Kina kan dra igång. Tillsammans med Sam Larsson har Marcus Danielson suttit i karantän i Hongkong.

Men enligt Expressen är han nu tillbaka i Stockholm och ska börja träna med sitt gamla lag Djurgården igen.

– Det stämmer.  Han är hemma i Sverige och ska träna med oss. Planen är att han kommer träna med oss framöver tills han vet sina förutsättningar i Dalian. Blir det klartecken för spel i Kina kommer han givetvis åka tillbaka , säger Djurgårdens sportchef Bosse Andersson till SVT Sport.

Kan det bli aktuellt med en utlåning?

– Det är en diskussion som vi inte har. Marcus (Danielson) har inte fått så mycket fotbollsträning med sin nya klubb Dalian, och han behöver komma i form. Eftersom han är i Stockholm ska han träna med oss, och det är både vi och Danielson glada över.

Väntar på klartecken

Djurgården väntar precis som övriga klubbar i allsvenskan på att Folkhälsomyndigheten ska ge klartecken för att allsvenskan ska starta.

– Vi får följa vad som händer och vi är beredda på att dra igång 14 juni, och det är vad vi förhåller oss till. Men vi får rätta oss för vad experterna och sakkunniga säger vad gäller smittspridningen, säger Bosse Andersson.

Klipp: Danielson: ”Hade inte kunnat dröma om det”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.