Memphis Depay jublar efter 2-0-målet mot Frankrike. Foto: Bildbyrån

Nederländerna spelade ut världsmästarna

Uppdaterad
Publicerad

Nederländerna spelade stundtals ut Frankrike, och 2-0 var i underkant. Dessutom vann Danmark vann sin grupp i Nations League och går vidare.

Det var Frankrikes första förlust på 16 matcher. Nederländerna var spelmässigt klart vassare och radade upp chanser. Georginio Wijnaldum gav hemmalaget ledningen strax före halvtidsvilan, och i andra ökade Memphis Depay på till 2-0 med en fräck Paneka-straff. Frankrikes kanske bästa spelare i matchen var målvakten Hugo Lloris, trots förlusten.

Danmark fortsätter att övertyga, Nicolai Jörgensen gav danskarna ledningen i första, och när Martin Braithwaite ökade på till 2-0 i 88:e minuten var det klart, även om Real Madrids superstjärna Gareth Bale reducerade minuten efter.

Danmark gruppsegrare

I och med segern är Danmark klara gruppsegrare före just Wales, trots en match kvar att spela mot avsågade Irland, och avancerar därmed till A-divisionen. 

Lars Lagerbäcks Norge toppar forsatt grupp C efter 1-1 borta mot Slovenien. Björn Johnsen räddade en poäng med fem minuter kvar av matchen, och krysset kan bli viktigt inför sista omgången, där Norge möter Cypern. Bulgarien skuggar Norge, också på tio poäng, och möter Slovenien i avslutande omgången.

UEFA Nations League

Nederländerna logo

Nederländerna

2 - 0

Frankrike logo

Frankrike

De Kuip, Rotterdam
Publik: 47000
Domare: Anthony Taylor

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.