Danska beskedet: Matchen inställd

Uppdaterad
Publicerad

Danmark lämnade sent på onsdagen även ett skriftligt besked till Sverige: det blir ingen VM-kvalmatch på fredag, efter konflikten mellan spelarna och förbundet.

Klockan 10.00 var det tänkt att det danska fotbollsförbundet, DBU, skulle lämna besked om det skulle bli spel mot Sverige. Enligt danska medier överskred då parterna deadlinen för att fortsätta förhandla men man lyckades inte få till någon lösning.

Under onsdagskvällen meddelade det danska förbundet att det inte blir någon match.

VM-kval fotboll

– Jag pratade med den danske generalsekreteraren Claus Bretton-Meyer och han har nu också skriftligen meddelat att de inte har möjlighet att spela matchen, säger SvFF:s generalsekreterare Håkan Sjöstrand till förbundets hemsida.

Om Danmark lämnar walk over i VM-kvalmatchen mot Sverige så kan det bli riktigt kännbara straff. I förlängningen riskerar Danmark inte bara att missa VM i Frankrike 2019, utan kan även missa OS, vars kval är just VM.

– Det mildaste straffet är att vi förlorar 0-3. Det värsta straffet är uteslutning i det här kvalet och möjligtvis också i senare kval. Men då är vi uppe i den yttersta kategorin, säger danska elitchefen Kim Hallberg, enligt nyhetsbyrån Ritzau.

Egentligen kan Danmark komma med ett nytt besked fram till imorgon torsdag, men av vad som kommunicerats idag från förbundet tyder inget på en lösning.

Twitter

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

VM-kval fotboll

Mer i ämnet