Foto: Bildbyrån

Danska förbundskaptenen: ”Helt färdiga känslomässigt”

Uppdaterad
Publicerad

Danmark förlorade EM-premiären efter otäcka scener i den första halvleken.

Efteråt var det en tagen förbundskapten som mötte pressen.

– Spelarna gjorde allt de kunde. De var helt färdiga känslomässigt, säger Kasper Hjulmand.

I den 42:a minuten föll Christian Eriksen ihop och blev liggande på gräset. Sjukvårdare var snabbt på plats och påbörjade hjärt- lungräddning.

Matchen avbröts men spelades, trots de obehagliga scenerna, klart och Danmark föll med 0-1 mot Finland.

– Det är svårt för mig faktiskt, säger Danmarks förbundskapten Kasper Hjulmand när han blir ombedd att sätta ord på kvällens händelser på presskonferensen.

– Helt ärligt, spelarna var helt färdiga känslomässigt. Vi satt och höll om varandra, alla hade upplevt något väldigt traumatiskt.

Beslutet om att matchen skulle återupptas togs efter att de danska spelarna pratat med Eriksen som förts till sjukhus och var vid medvetande.

– Spelarna gjorde allt de kunde i en fullständigt meningslös halvlek, men de gjorde allt de kunde. Det är en mycket, mycket svår situation för alla, säger Hjulmand.

Om fem dagar, den 17 juni, väntar ny match för Danmark som ställs mot Belgien,

– Vi måste samla oss. Vi hoppas naturligtvis att Christian har det bra och att det inte är något allvarligt. Alla som har haft en riktigt nära vän, som har varit där på gränsen ... Det tar lite tid att komma över, säger Hjulmand.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.