Danska förslaget – spela matchen ändå

Publicerad

Håkan Sjöstrand, generalsekreterare för SvFF berättar för SVT Sport att det i Danmark finns en önskan om att spela den inställda matchen. – Det jag har meddelat danska förbundet och även Uefa är att nej, vi vill inte och vi tänker inte spela matchen vid ett annat tillfälle, säger Håkan Sjöstrand till SVT Sport.

Sjöstrand bekräftar att förbundet via omvägar fått veta att spelarföreningen i Danmark vill att matchen ska spelas vid ett senare tillfälle. Något som SvFF inte tänker gå med på.

– Den situationen vi har hamnat i är på grund av att man inte har hanterat den här frågan på rätt sätt i Danmark. Givet det så blir det här konsekvenserna, att matchen inte ska spelas, säger han.

Jämför med herrfotbollen: ”Större fråga än den enskilda matchen”

Sjöstrand jämför det med om samma fråga hade dykt upp på herrsidan. Han tror inte att någon hade gått med på att spela om en inställd match under samma förutsättningar i herrarnas VM-kval.

– Vi var nere i Holland och spelade nyligen, en match som vi faktiskt kunde förlora med väldigt många mål. Skulle man bara få en 3–0-förlust som konsekvens för att man inte åker dit, så hade vi inte åkt dit och spelat den matchen, säger Sjöstrand. 

LÄS MER: Inställda matchen en annorlunda uppladdning för Sverige

Samtidigt understryker Sjöstrand vikten av att Uefa tar det på största allvar och att den inställda matchen ger konsekvenser.

– De har ett jättestort ansvar. Det är en principiellt större fråga än den enskilda matchen.

Den 16 november hålls ett Uefamöte i frågan.

Sent på söndagskvällen tweetade de svenska landslagsstjärnorna Hedvig Lindahl och Magdalena Eriksson – och vill gärna spela om matchen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer