Danskorna deppar direkt efter EM-silvret. Nu har laget kört fast i förhandlingar med det egna förbundet. Foto: TT.

Danska silverlaget nobbade landslagssamlingen

Uppdaterad
Publicerad

I dag skulle det danska damlandslaget ha samlats i Horsens för första gången efter EM-silvret för en månad sedan. Men inga spelare dök upp och i värsta fall kan landskampen och revanschmötet med Nederländerna på fredag ställas in.

Det nuvarande avtalet har gått ut och spelarna vill ha ett nytt kollektivavtal på plats innan man sätter på sig landslagströjorna igen.

Spelarföreningen kräver att landslagsspelarna ska ses som anställda av förbundet när de är på landslagsuppdrag, vilket inte DBU går med på av kostnadsskäl.

Parterna möttes i går för ett krismöte men inget har sipprat ut från den förhandlingen. Men uppenbarligen kunde parterna inte komma överens. DBU har erbjudit laget att tills vidare fortsätta på samma avtal men spelarna nobbar.

VM-kvalet hotat

– DBU har skapat den här irriterande situationen. Vi vill spela alla matcherna efter mästerskapet men det måste först finnas ett nytt kollektivavtal på plats, säger Barcelonaspelaren Line Röddik, med förflutet i Tyresö och Rosengård, till Ekstrabladet.

Det brådskar att komma överens. Om allt går i lås under dagen kan spelarna samlas under tisdagen istället. Nästa vecka inleder Danmark, som spelar i Sveriges grupp, VM-kvalet mot Ungern på bortaplan.

– Det innebär att vi får en dag mindre tillsammans. Jag tror spelarna kommer imorgon (tisdag), säger nye förbundskaptenen Sören Randa-Boldts.

Landskampen mot Nederländerna är sedan länge slutsåld. 8 000 biljetter har gått åt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.