”Där ska Malmö-fansen sitta”

Publicerad

Kriget i Ukraina har tvingat Sjachtar Donetsk tvärs över landet. Klubben spelar inte längre sina hemmamatcher i Donetsk i östra Ukraina, utan i Lviv på västra sidan. SVT:s Bert Sundström har besökt staden för att ta reda på vad som väntar MFF.

Sjachtar Donetsk spelar sina hemmamatcher borta i Lviv på andra sidan landet. Där står en toppmodern arena som byggdes inför EM 2012 och sedan har stått tom, som en symbol för korruption och ekonomiskt vanstyre.

I staden Lviv hatar man generellt sett de ryskstödda separatister som tagit makten i öst. Men man välkomnar fotbollsklubben som bidrar med pengar och prestige.

– För mig representerar de hela Ukraina. Vi kommer att stödja dem. Separatismen har inget med fotboll att göra, det är en politisk fråga, säger kyparen Andrij Vastjuk som är född och uppvuxen i Lviv.

Se inslaget ovan!

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer