David Moyes ny manager för Sunderland Foto: Bildbyrån

David Moyes tar över Sunderland

Uppdaterad
Publicerad

David Moyes har skrivit på ett kontrakt över fyra år som manager för Sunderland. 53-åringen som ledde Manchester United en säsong under 2013-14 tar över efter Englands nye förbundskapten Sam Allardyce och ser fram emot att vara tillbaka i Premier Leauge. ”Jag tar över en stor brittisk klubb och jag ser fram emot att jobba i Premier Leuage igen”, säger han till klubbens hemsida.

David Moyes som har haft en mindre misslyckad sejour i La Liga och Real Sociedad och innan dess i Manchester United har nu presenterats som ersättare för Sam Allardyce i Sunderland.  Kontraktet är på fyra år, något den välkände skotten är nöjd med.

– Jag är glad över den här möjligheten och njuter av utmaningen.  Jag har tagit över en stor brittisk klubb med ett stort stöd och jag ser fram emot att arbeta i Premier Leuage igen, säger han till klubbens hemsida.

Fina meriter

David Moyes lyfte i början av sin tränarkarriär Preston till nya höjder.  Det var sen i Everton som hans goda rykte som manager tog fart. Trots svagare ekonomi lyckades han få Everton att utmana storklubbarna i elva säsonger i Premier Leauge. Något som imponerade på Sir Alex Fergusson och han fick axla hans mantel i Manchester United. Där uteblev framgångarna och han fick sparken efter en säsong. 

Moyes poängsnitt per match är 1.52.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.