Det svenska laget efter segern mot Thailand Foto: Bildbyrån

Här är lagen Sverige kan få möta i åttondelsfinal

Uppdaterad
Publicerad

Spanien, Nederländerna eller Kanada?

Både Sverige och USA är redan klara för åttondelen i VM, men när lagen möts i gruppfinalen avgörs också vilket lag som kommer stå för motståndet i blågults fortsatta VM-avancemang.

Här är Sveriges möjliga motståndare:

Om Sverige vinner mot USA väntar Spanien i åttondelen.

Damlandslaget i fotboll

Det spanska laget kom på andraplats efter Tyskland i grupp B – trots att laget endast vann en av tre gruppspelsmatcher (Sydafrika 3-1). Samtidigt ska ”La Roja” inte underskattas, laget består till stor del av spelare från Barcelona som gick till CL-final i våras.

Om Sverige förlorar väntar antingen Kanada eller Nederländerna.

Förlust ikväll innebär att blågult möter tvåan från grupp E, som antingen är Kanada eller Nederländerna.

Båda länderna har vunnit sina två inledande gruppspelsmatcher och spelar mot varandra ikväll med avspark klockan 18. Spelar lagen oavgjort blir Kanada Sveriges motstånd i åttondelen, då Nederländerna vinner gruppen på målskillnad.

Nederländerna, regerande europamästarna efter EM-guldet på hemmaplan 2017, är känd för sin offensiva spelstil. Trots blev det ”bara” 1-0-seger mot Nya Zeeland i inledande gruppspelsmatchen. Extra farlig i anfallen är Arsenalstjärnan Vivianne Miedema som efter sina två mål mot Kamerun blev den bästa målskytten genom tiderna i Nederländerna: 22 år gammal har hon nu gjort 60 mål på 77 landskamper.

Kanada är snarare ett defensivt betonat lag och har hittills inte släppt in något mål i mästerskapet. Lagets backlinje måste räknas som en av VMs bästa, bestående av Ashley Lawrence, Shelina Zadorsky, Kadeisha Buchanan och Allysha Chapman.

Sista omgången i VM:

Torsdag 20:e juni

18.00: Kamerun – Nya Zeeland

18.00: Nederländerna – Kanada

21.00: Sverige – USA

21.00: Thailand – Chile

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Damlandslaget i fotboll

Mer i ämnet