Dejan Kulusevski har debuterat för Cristiano Ronaldos Juventus – och gjorde mål direkt. Foto: Miguel Medina/AFP/TT

Dejan Kulusevskis drömstart: Första målet redan efter 13 minuter

Dejan Kulusevski har Serie A-debuterat för Juventus.

Och det blev en riktig drömdebut.

Redan efter 13 minuter gjorde han sitt första mål.

– En drömkväll för mig, säger han.

Matchen hemma mot Albin Ekdals Sampdoria hade bara pågått i 13 minuter när Cristiano Ronaldo försökte dribbla sig igenom straffområdet. Det tog dock stopp, och bollen studsade via Sampdoria-spelaren bak till Kulusevski.

Den 20-årige landslagssvensken, som förra säsongen spelade för Parma, uppfattade snabbt situationen och slog med vänsterfoten ett välplacerat skott som gick in precis vid målvaktens högra stolpe.

– Jag är glad att jag gjorde mål i min första match så jag slipper tänka på att jag måste spräcka nollan, sade Kulusevski efter matchen, till Sky Sport Italia.

Blev utbytt

Men med en knapp kvart kvar av ordinarie matchtid kom till slut 2–0 för Juventus, då Leonardo Bonucci slog in en retur efter en hörna.

Strax därefter, i den 82:a minuten, blev en leende Kulusevski utbytt.

– Det var en fantastisk match. En drömkväll för mig, sade Kulusevski senare.

Ronaldo missade flera lägen

Juventus dominerade matchen, och skapade flera riktigt heta lägen. Bland annat missade Cristiano Ronaldo missat flera högkvalificerade chanser.

Till slut fick dock även han näta. I den 88:e minuten slog Aaron Ramsey en fin djupledsboll som Ronaldo slog till på ett tillslag och fick se bollen segla in vid den bortre stolpen. Målet innebar 3–0, vilket blev slutresultatet.

– Det var inte enkelt, men vi fick tre poäng och vann med 3–0, konstaterade Dejan Kulusevski.

ARKIV: Succé för Kuluesvski även i första träningsmatchen (13 september)