IFK Göteborg tar emot AIK ikväll. Foto: Bildbyrån

Den uppskjutna matchen spelas ikväll: ”Vi ska chocka dem”

Uppdaterad
Publicerad

Matchen mellan IFK Göteborg-AIK, som sköts upp på grund av ett matchfixningsförsök i våras, spelas ikväll. Samtidigt rapporterar Dagens Nyheter att en av de två personer, som är misstänkta för brott i samband med detta, har börjat samarbeta med polisen.

IFK Göteborg – AIK skulle ha spelats 18 maj, men på grund ett matchfixningsförsök, där en AIK-spelare erbjöds en stor summa pengar för att påverka slutresultatet, fick matchen skjutas upp. Men ikväll spelas alltså matchen.

Det pågår en polisutredning kring matchfixningsförsöket och två personer har delgivits misstanke om brott. Enligt Dagens Nyheter ska en av de två misstänkta vara samarbetsvillig med polisen.

– Han har gett rimliga och naturliga förklaringar till misstankarna, säger mannens advokat Johan Åkerman till tidningen.

Åkerman berättar att hans klient själv bett om att bli förhörd för att kunna ge sin syn på händelserna.

”Jäkligt kul”

När det gäller förutsättningarna inför kvällens match så har hemmalaget Göteborg bara en seger på de fem senaste matcherna. Men Sebastian Eriksson tror på seger ikväll.

– Det är alltid jäkligt kul att möta AIK , och förhoppningsvis kan vi vinna igen på hemmaplan och köra över AIK, säger han till IFK Göteborgs sajt.

 ”Chocka dem”

AIK är lite mer formstarkt och har tre segrar på de fem senaste matcherna. Laget vann med 4-1 mot Sirius i den förra omgången, och enligt Gnagets Daniel Sundgren är självförtroendet inom spelargruppen på topp just nu. 

– Det känns bra. Men samtidigt så kommer man ihåg förra årets match mot Göteborg. Då hade vi också en bra trupp och bra självförtroende, men åkte ändå på en plump. Det gäller att att vara med från första minut och chocka dem, och ta ledningen, sedan kan spela vårt spel, säger han till AIK:s sajt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.