Dennerbys Nigeria tog första segern

Efter en 3-0-förlust mot Norge i premiären vann Nigeria, tränade av den tidigare svenska förbundskaptenen Thomas Dennerby, med 2-0 mot Sydkorea. Segern är deras första i VM sedan 2011.

Ledningsmålet kom lite turligt i den 29:e minuten då en långboll av Nigeria skapade förvirring i det sydkoreanska försvaret och slutade med att Kim Doyeon rensade in i det egna målet.

Super Falcons drygade ut ledningen med femton minuter kvar och den gången var det desto snyggare. Barcelonaspelaren Asisat Oshoala tog sig loss och rundade sedan målvakten elegant. Det skottet var faktiskt nigerianskornas första på mål i matchen och framspelningen var snygg av Kristianstads Rita Chikwelu.

Sydkorea har ännu inte vunnit i VM och nu återstår bara en tuff match mot Norge, som även de har en svensk förbundskapten i Martin Sjögren.  För Nigeria lever ännu hoppet att för första gången ta sig vidare från gruppspelet i ett världsmästerskap.