Foto: SVT

Experterna om EM-finalen: ”Danmark måste höja sig”

Uppdaterad
Publicerad

Danmark måste höja sig om man ska kunna störa Nederländerna i morgondagens EM-final.

Det tror SVT:s experter Markus Johannesson och Frida Östberg.

– De stora profilerna måste kliva fram, säger Johannesson.

Imorgon är det dags för EM-final i Nederländerna. Värdnationen ställs emot Danmark, och det är första gången som de både länderna når en EM-final.

SVT:s experter Frida Östberg och Markus Johannesson tror på seger för Nederländerna, och de har en del förväntningar på finalen.

– Stämningen, inramningen, jag vill se en högljudd publik. Jag vill se modiga spelare i just omställningsspelet, och spelare med vilja att våga avgöra, säger Frida Östberg.

”Danmark måste hjälpa henne”

Hon är inne på att Nederländerna är favoriter.

– Förväntningarna är höga på Nederlänmderna. Miedema kommer vara rolig att se, men framför allt måste Harder lösa hur hon ska vara mer delaktig i spelet. Danmark måste hjälpa henne, säger hon.

”Ett antal mål”

Markus Johannesson säger att han vill se en öppen fotbollsmatch med med många målchanser.

– Jag vill se att de stora profilerna kliver fram och jag vill se en final med ett antal mål. Det tror jag att det finns potential till. Danmark måste höja sig två steg från semifinalen för att ha en chans, säger han.

EM-finalen sänds i SVT 1 (övergår i SVT2 kl 18). Sändningen startar klockan 16.00, matchen drar igång klockan 17.00.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.