Foto: TT

Jalkerud fixade säsongens andra seger för Djurgården

Uppdaterad
Publicerad

Mia Jalkerud blev matchvinnare när Djurgården tog säsongens andra seger, hemma mot Växjö. Jalkeruds två mål i den andra halvleken gav till slut 3–0 för Djurgården.

Djurgården gjorde det mesta rätt när man tog emot Växjö i kväll. Och den som stod bakom det? En av matchens två VM-aktuella spelare. Olivia Schough klev fram redan efter 13 minuter, men den gången stod Växjömålvakten Moa Edrud i vägen.

Men tjugo minuter senare stänkte Schough in bollen med ett långskott efter att lagkamraten Malin Diaz fallit och blivit liggandes en bit utanför straffområdet.

Jalkerud klev fram

Djurgården fortsatte sätta press på Växjö och Mia Jalkerud kunde utöka hemmalagets ledning två gånger och Växjö hade allt svårare att hävda sig.

Till slut blev det och Djurgården tog därmed sin blott andra seger för säsongen och lämnar nästjumbo- för åttondeplatsen i den damallsvenska tabellen. Växjö däremot får se sig degraderat till en tiondeplats.

Växjös Anna Anvegård är den andra spelaren på plan som är uttagen i Peter Gerhardssons VM-trupp. Och hon är glad att vara uttagen trots Växjös knackiga säsongsinledning.

– Jag ser verkligen fram emot det, men just nu har det varit väldigt mycket fokus på Växjö, säger hon till SVT Sport

OBOS Damallsvenskan

Djurgårdens IF FF logo

Djurgårdens IF FF

3 - 0

Växjö DFF logo

Växjö DFF

Stockholms Stadion, Stockholm
Publik: 425
Domare: Sara Wiinikka

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.