Mohamed Buya Turay sätter 1-0 för Djurgården efter en fin soloprestation. Foto: Bildbyrån.

60-metersrush bakom Djurgårdens utökade serieledning

Uppdaterad
Publicerad

Serieledande Djurgården slog Falkenberg med 1-0 på Tele2 och sätter press på övriga lag i toppstriden. Hemmalaget brände flera fina chanser och det blev bara ett mål.

– Vi har tre poäng till på kontot och det är allt som betyder något, säger Nicklas Bärkroth.

I början av andra halvlek stod Mohamed Buya Turay för en rush på 60 meter från egen planhalva. Han lättade med sig bollen och satte full fart med fyra falkenbergsspelare omkring sig som fintades bort och inte kom i fatt. Fri med den utrusande målvakten Hampus Nilsson satte Turay bollen lågt mellan benen och 1-0 var ett faktum.

FFF blev för vågat och ställde laget för högt, vilket den vindsnabbe Turay utnyttjade.

– Buya kliver dit med en fantastisk soloprestation och gör 1-0 – det räcker ju, så det är underbart, säger Djurgårdens Nicklas Bärkroth till Radiosporten

Strax efteråt byttes Turay ut mot Emir Kujovic och såg inte helt nöjd ut med det beslutet.

Jättemiss av Kujovic

Tio minuter senare blev Kujovic frispelad från vänstersidan och satte dit foten en halvmeter från öppet mål men missade och bollen gick över. Han grämde sig länge över den missen.

I slutminuterna kom FFF upp i fint ett läge och Tomi Vaiho gjorde en reflexräddning på ett närskott, dock i onödan eftersom offsideflaggan var uppe. Fansen jublade lika mycket ändå.

Djurgården, med en match mer spelad, leder tabellen sex poäng före Malmö.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.