Astrit Selamani tackar högre makter för sitt första allsvenska mål med Hammarby. Foto: Bildbyrån

Selmanis första Hammarbymål gav en poäng i derbyt

Astrit Selmani var Hammarbys prestigevärvning inför den här säsongen. Det dröjde till den sjunde omgången innnan han gjorde sitt första mål för stockholmsklubben. Det målet betydde 2-2 i derbyt mot Djurgården och en räddad poäng mot serieledaren.

– Jag är besviken och skulle gjort ett mål till. Vi gav dock inte upp och kom tillbaka två gånger och får väl vara nöjda med en poäng ändå. Det var skönt att göra mål och få en poäng även om vi hade velat ha tre, säger Selmani, som värvades från Varberg, till Discovery+ efter klubbens elfte raka allsvenska match mot Djurgården utan förlust.

Med tio minuter kvar nickade Akinkunmi Amoo fram bollen till Astrit Selamani som på halvvolley drog in 2-2 i nättaket. Strax därefter byttes Selmani ut till förmån för Paulinho som hunnit träna i två veckor efter sin långtidsskada.

Djurgården tog ledningen när Hampus Finndell tog hand om en studsande boll efter en hörna. Han hoppade upp för att komma i position och stötsköt in bollen för 2-1 med stor precision via den högra stolpen. Efter det målet såg Djurgården ut att ha tagit över matchen som fram till dess hade mängder med målchanser i ett böljande spel. Det var fram och tillbaka hela tiden.

”Som ett krigssjukhus i paus”

– Det var lite slarvigt och sladdrigt men det är ett derby och alla vill vinna. Jag tycker att vi har bra koll på Bajen i långa stunder men skulle gjort något bättre av våra ledningar. Alla tömde sig och det var nästan som ett krigssjukhus i paus, säger Djurgårdens tränare Kim Bergstrand.

Andra halvlek hade knappt hunnit blåsas igång när Hammarby gav svar på tal. Bollen studsade rätt och Astrit Selmani spelade in framför mål där Gustav Ludwigson störtade fram och stötte in 1-1.

På fyra minuters tillägg av den första halvleken kom Djurgården i en omställning. Bollen gick ut till Edward Chilufya på högerkanten som spelade in bollen till Kalle Holmberg. Denne vek in bollen från straffområdeslinjen för 1-0 och sitt första mål i årets allsvenska.

Hammarbys Astrit Selmani kunde gjort sitt första mål redan i mitten av första halvlek. Han kom från egen planhalva och blev frispelad och hade en gata fram emot djurgårdsmålet men blev felaktigt avvinkad för offside.