Hjalmar Ekdal gjorde mål igen. Foto: Bildbyrån

Djurgården upp i serieledning efter målfest

Uppdaterad
Publicerad

Inför hemmapubliken kunde Djurgården besegra Degerfors och gå upp i serieledning.

Djurgårdens 2-0-ledning blev plötsligt 2-2 efter en comeback av Degerfors.

Men Haris Radetinac kunde kort därefter svara med ett 3-2-mål.

Det satt långt inne, men Djurgården kunde hålla emot på hemmaplan och vinna mot Degerfors. Haris Radetinac räddade tre poäng för laget med sitt 3-2-mål och säger själv att det var en tuff match.

– Blandade känslor om matchen. Vi gör 2-0 i första halvek. Men de gjorde de svårt för oss och vår press fungerade inte som den brukade. Men det betyder mycket att ta tre poäng, säger Haris Radetinac till Discovery+.

Tredje matchen i rad

Djurgården började starkt och gick i halvtid ut med en 2-0-ledning efter att Magnus Eriksson utökat. Det första målet nickades in av Hjalmar Ekdal som i och med det har nätat tre matcher i rad.

– Det är smått osannolikt. Det är fantastiskt, det känns naturligt, bollen dyker upp där jag är och den sitter, säger Hjalmar Ekdal till Discovery+.

Kvitteringen

I andra halvlek var Degefors starka och Nikola Djurdjic gjorde inte bara ett utan två mål. Men kort efter att Degerfors kvitterat var Haris Radetinac framme och satte matchens avgörande mål.

– Bittert att förlora mot det här skitlaget idag, förlåt, men vi var bättre idag och vi förtjänade det mer. Men Djurgården har fortfarande några individuella kvaliteter som straffar oss, säger Nikola Djurdjic.

I den 82 minuten tog handen på en Djurgårdsspelares arm i eget straffområde och Degerfors ville ha straff. Men domaren höll inte med och i protesterna fick Adam Carlén gult kort. I slutet av matchen blev det ett rött kort och Carlén fick lämna planen.

Allsvenskan

Djurgårdens IF logo

Djurgårdens IF

3 - 2

Degerfors IF logo

Degerfors IF

Tele2 Arena, Stockholm
Publik: 9050
Domare: Granite Maqedonci

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.