Djurgården och Häcken kryssade på Tele2 Arena. Foto: Bildbyrån.

Två förlorare efter chanskavalkad på Tele2 Arena

Uppdaterad
Publicerad

Djurgården och Häcken tryckte i 90 minuter på för seger – men fick nöja sig med kryss.

Det innebär att spänningen fortsätter i toppstriden om Europa-platserna.

– Vi ville såklart vinna matchen, men vi hade också kunnat förlora, så vi är ändå ganska nöjda, säger Dif-målvakten Andreas Isaksson till C More.

Djurgården och Häcken bjöd under söndagen upp till sprakande, offensiv fotboll. Ena stunden tryckte Dif på för ett mål, andra stunden hade bortalaget övertaget. Paulinho gav i den 36:e minuten Häcken ledningen med ett välplacerat skott, medan Jacob Une Larsson kvitterade fyra minuter senare på nick efter hörna. Det var jämnt.

Men trots den fina anfallsfotbollen, så var det inte särskilt nöjda miner efteråt. Djurgården lyckades i likhet med Häcken inte förvalta flera goda målchanser i andra halvlek, när lagen tryckte på för ett segermål.

”Det var nog rättvist”

Mathias Ranegie pressade Andreas Isaksson med en nick, medan Aliou Badji nickade i ribban med bara någon minut kvar av matchen. Det blev inga fler mål.

– Det var ganska mycket att stå i i dag. Vi hade också mycket chanser, men det var nog till slut rättvist. Det var kul att få hjälpa till lite, då jag haft lite matcher, där jag inte varit sysselsatt, säger Isaksson.

Det resulterade i att det förblev 1-1 och delad poäng på Tele2 Arena.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.