Inhopparen Badji frälste Djurgården på stopptid

Uppdaterad
Publicerad

Djurgården såg ut att tappa poäng hemma mot tian Häcken.

Då klev inhoppande Aliou Badji, 20, fram och sköt segermålet 2–1 på stopptid.

Häcken tog överraskande ledningen borta mot topplaget Djurgården.

Det var efter knappa kvarten som Andreas Isaksson sköt en inspark till en motståndare. Paulinho tog hand om bollen, avancerade framåt i banan och dunkade in 1–0 för bortalaget.

Brassen toppar nu ensamt skytteligan i allsvenskan med nio fullträffar – en mer än Östersunds Saman Ghoddos och Djurgårdens långtidsskadade Tino Kadewere.

Häckens Paulinho jublar. Foto: Bildbyrån

Kort därefter stod Peter Abrahamsson för en fin parad på ett skott från hemmalagets Kerim Mrabti som gjorde bort två försvarare och sköt från nära håll.

Abrahamsson imponerade i den första halvleken, men fick till slut kapitulera efter en av många hörnor när Jacob Une Larsson skruvade in 1–1 med ett skott i bortre krysset.

Keepern fortsatte att storspela efter paus och 30-åringen såg ut att rädda en poäng åt göteborgarna. Men i den 93:e minuten rusade Aliou Badji – inbytt efter en timme – fram mot Abrahamsson, fick med sig bollen och kunde avgöra ur dålig vinkel. Målet var hans andra den här säsongen.

En stor snackis efter matchen blev Jonas Olssons strupgrepp på Alexander Jeremejeff.

Allsvenskan

Djurgårdens IF logo

Djurgårdens IF

2 - 1

BK Häcken logo

BK Häcken

Tele2 Arena, Stockholm
Publik: 8705
Domare: Glenn Nyberg

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.