Djurgårdsseger efter dramatik – Bandas drömmål avgjorde

Toppstriden i allsvenskan fortsätter att vara spännande.

Idag tog Djurgården tre nya poäng efter mycket dramatik.

3-2 hemma mot Kalmar innebär att man är uppe i tillfällig serieledning.

I den 14:e minuten skapade Djurgården sin första heta målchans när Chilufya fick bollen i ett bra läge.

Anfallaren fintade åt vänster och placerade in bollen vid den bortre stolpen till 1-0, framspelad av Niklas Bärkroth.

Och drygt tio minuter senare kom också 2-0-målet för Djurgården. En perfekt frispark av Magnus Eriksson möttes av Hjalmar Ekdal, som nickade in sitt fjärde mål för säsongen.

Johan Stenmark var nära att reducera för Kalmar, men en benparad av Widell Zetterström håller nollan intakt.

Drömmål

Istället var det Djurgården som slog till igen, med ett riktigt drömmål. Emmanuel Banda bröstade ner bollen en bit utanför straffområdet och drog till på volley till 3-0.

– När jag fick chansen så tog jag den, jag visste att målvakten var långt ute. Då slog jag till, säger Banda till discovery+.

I inledningen av den andra halvleken svarade Kalmar med en reducering. Jonathan Ring löpte sig fri och avslutade kyligt till 3-1.

Kalmar fick mersmak och i den 60:e minuten satte inhopparen Isak Jansson 3-2. Matchen blev spännande men Kalmar lyckades inte trycka dit en kvittering.

KLIPP: Djurgården nära tappa mot Kalmar

3-2-segern för Djurgården innebär att man kliver upp på 47 poäng och är tillfälliga serieledare.

– Vi gör en bra första halvlek och får bra betalt offensivt. Den andra halvleken får man kalla för darrig, det var inte alls bra, säger Djurgårdens Jacob Une Larsson.

KLIPP: Se märkliga självmålet här (18 oktober)