Djurgården körde över Malmö

Regerande mästaren Malmö FF blev en munsbit för Djurgården hemma på Tele2 Arena.

Tino Kadewere blev stor hjälte med sina två mål i kvällens 3-0-seger.

– Vi är jättebesvikna och känner att vi har fått en dålig start på allsvenskan, säger Malmö-tränaren Magnus Pehrsson till Cmore.

I en chansfattig första halvlek var det Kevin Walker som kom närmast när han drog till med skott från 25 meter – och träffade ribban.

Hemmalaget fick vänta på nätrassel till den allra första minuten i andra halvlek. Jonathan Ring bröt sig fram ute på högerkanten förbi Behrang Safari innan han passade in bollen framför mål. Där stod Tino Kadewere och skickade in 1-0-målet för Djurgården.

Djurgårdens Philana Tinotenda Kadewere jublar med lagkamraterna efter 1-0-målet. Foto: BILDBYRÅN

Kvarten senare brände Ring ett jätteläge att bli tvåmålsskytt när rollerna var ombytta. Kadewere ner på kortlinjen innan han hittade Ring snett inåt bakåt – men mittfältaren lyckades skicka bollen över ribban från nära håll.

Dubbel av Kadewere

Malmö FF hade förtvivlat svårt att komma till farliga målchanser medan Djurgården fortsatte att rada upp desamma. Kevin Walker kom nära drömmål på nytt när hans frispark från 25 meter sköts precis bredvid kryssribban – men på fel sida med Djurgårdsögon sett.

Spiken i Malmö-kistan kom dock med kvarten att spela – och än en gång var det Kadewere som nätade. Anfallaren kom upp bra vid bortre stolpen på hörna och nicken räddades av Johan Dahlin – men Kadewere kunde dunka in sin egen retur för 2-0.

– Jag hoppas att det blir fler mål framöver också, säger Kadewere till Cmore.

Inhoppande Dzenis Kozica fullbordade överkörningen med ett långskott till 3-0 på tilläggstiden.

Magnus Pehrsson tycker dock inte att Djurgården var överlägset i dag.

– Djurgården är vassare och starkare i dag. Men det är en jämn fotbollsmatch där de är vassare i de avgörande lägena.