Djurgården bröt förlustsvit – Dalkurd förlängde sin

Tino Kadewere såg till att sätta stopp för Djurgårdens tre matcher långa förlustsvit i allsvenskan genom att bli matchens enda målskytt mot Dalkurd.

Efter Svenska cupen-titeln i torsdags såg det som att Djurgården drabbats av en kämpig baksmälla under de första 45 minuterna mot Dalkurd.

Men en ineffektiv nykomling kunde inte förvalta sina målchanser – två frilägen bland annat – och fick i stället se hemmalaget göra matchens enda mål tio minuter in i andra halvlek.

Ett snyggt väggspel mellan Djurgårdens högerback Felix Beijmo och Kerim Mrabti följdes av en perfekt assist från Beijmo till en fristående Tino Kadewere mitt i straffområdet. Den 22-årige anfallaren var iskall när han stötte in 1–0 i matchminut 55, hans tredje för säsongen.

– Vi har sladdat resultatmässigt och presationsmässigt i allsvenskan och insåg allvaret i dag, säger Djurgårdens lagkapten Jonas Olsson till C More.

”Vet inte vad vi ska göra”

Sedan 3–0-segern mot Östersund den åttonde mars har Dalkurd bara tagit en poäng på sex matcher. Nykomlingen parkerar på kvalplats med lika många inspelade poäng (fyra) som Sirius och Trelleborg i den absoluta botten.

– Jag vet inte vad vi ska göra för att vinna en match. Vi har tre fyra hundraprocentiga chanser i dag, säger Dalkurds lagkapten Rawez Lawan till C More och suckar djupt.

De efterlängtade tre poängen för Djurgården innebär en liten klättring upp till nionde plats i en haltande allsvenska.