Buya Turay hjälte i högdramatiskt storstadsmöte

IFK Göteborg stod för en heroisk insats och med tio spelare på planen fick de till slut utdelning när 17-årige Benjamin satte 1–1 i 83:e minuten. Men Djurgårdens Mohamed Buya Turay fick sista ordet då han stötte in 2–1 i slutminuterna och försatte hemmapubliken i extas.

Djurgårdens 2–1-seger innebär att blåränderna är nya serieledare efter allsvenskans tre första omgångar.

– Viktigt att ta tre poäng i en match där vi var så pass dåliga, säger dubbla assistmakaren Jonathan Ring till C More.

Mittfältaren visade upp ett vasst offensivt register på sin vänsterkant. Hans två passningspoäng kom i andra halvlek, första gången hittade han Fredrik Ulvestads panna i 50:e minuten och i 88:e ryckte han förbi sin back innan han med en perfekt, låg bredsida hittade Mohamed Buya Turay på bortre stolpen.

Nyförvärvets tredje mål på lika många matcher i årets allsvenska.

Nygren fortsätter övertyga: ”Ett bra mål”

Trepoängaren satt långt inne trots att gästernas georgier Giorgi Kharaishvili fick rött kort i 55:e minuten. Anfallaren halkade till synes in i Elliot Käck och drog på sig sitt andra gula kort på tolv minuter.

Supertalangen i Blåvitt, Benjamin Nygren, var förstås mycket besviken över att inte få med sig en poäng. 17-åringen fortsätter imponera och stötte in kvitteringen när matchklockan närmade sig 90 minuter efter fint förarbete av Sebastian Ohlsson.

Han slår en perfekt passning in till mig och jag lägger in den på en touch i bortre. Ett bra mål, säger Benjamin Nygren till SVT Sport.

Se bilder från matchen:

Berg nära att dra på sig straff

Nygren var även inblandad i en straffsituation några minuter efter Djurgårdens 1–0, men Erik Berg friades när Nygren föll i en närkamp i straffområdet.

– Det är solkar straff. Jag tunnlar honom och han kapar mig. Vad ska jag göra liksom, säger Nygren till SVT Sport.

Djurgården leder nu allsvenskan på sju poäng (två vinster och en oavgjord) medan Göteborg är kvar i tabellens nedre skikt med tre inspelade poäng.