Sara Olai ger Djurgården ledningen mot Örebro. Foto: Bildbyrån

Nyförvärvet utvisad matchvinnare för Djurgården

Uppdaterad
Publicerad

Först blev hon målskytt, sedan orsakade hon en straff och blev utvisad.

Djurgårdens nyförvärv Sara Olai var i händelsernas centrum när Djurgården premiärvann mot Örebro.

– Jag är oerhört stolt över tjejerna hur de avslutar matchen med tio spelare, säger Olai till SVT Sport.

Sara Olai värvades till Djurgården från Uppsala efter fjolårssäsongen.

När stockholmarna tog emot Örebro på Stockholms stadion i sin premiärmatch av damallsvenskan, behövde hon bara en kvart på planen för att bli målskytt.

– Jag hade en fantastisk känsla inför matchen. Fint väder, första matchen för året, komma ut på Stadion. Jag hade en bra känsla och var riktigt taggad att få dra igång säsongen, säger målskytten till SVT Sport.

Det var efter en tilltrasslad situation där bollen till sist gick ut mot Olai ute till höger i straffområdet. Anfallaren tvekade inte utan tryckte till direkt – och skickade upp bollen i det bortre krysset.

– Det var riktigt skönt att få sätta dit bollen. Ett bra mål rakt igenom, säger Olai.

Utvisad och orsakad straff

Gästande Örebro tilläts hålla mest i bollen både i den första och andra halvleken, men man hade svårt att komma till målchanser. Men efter 70 spelade minuter kom Örebro igenom med en djupledsboll där Olai hamnade steget efter och rev ner sin motståndare i eget straffområde.

Olai fick lämna matchen med ett rött kort och de rödklädda fick chansen att kvittera från straffpunkten. Karin Lundin klev fram men Djurgårdens nya amerikanska målvakt, Kelsey Daugherty, räddade.

– Min upplevelse är att jag sätter upp min arm för att göra mig stor, hon kommer in bakom mig och ramlar. Sedan dömer domaren straff och utvisning och jag kan inte säga så mycket om det.

Djurgården höll ut och vann sin premiärmatch.

– De gör ett fantastiskt jobb och jag är oerhört stolt över tjejerna hur de avslutar matchen med tio spelare. Det är oerhört viktigt att ta tre poäng och riktigt skönt att starta säsongen på det sättet och få bra energi in i laget, avslutar Olai.

OBOS Damallsvenskan

Djurgårdens IF FF logo

Djurgårdens IF FF

1 - 0

KIF Örebro DFF logo

KIF Örebro DFF

Stockholms Stadion, Stockholm
Publik: 0
Domare: Lovisa Johansson

Första halvlek

  • 1 - 0MålOlai
    16'

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.