Mrabti segerorganisatör för Dif

Uppdaterad
Publicerad

Djurgården besegrade Göteborg med 3-1 och tog ett viktigt steg upp i tabellen. Stor segerorganisatör var Kerim Mrabti som gjorde ett mål och hade en assist.

Djurgården tog kommandot omedelbart och redan efter tre minuter stötte Mrabti in 1-0 när han var snabbast på ett inlägg från Dzenis Kozica.

2-0-målet var en riktig bjudning från Göteborgs Carl Starfelt som slog en för lös bakåtpassing och Tino Kadewere hann i mellan – hans skott parerades av Andre Calisir men inte bättre än att bollen hamnade framför fötterna på gästernas Felxi Beijmo som enkelt kunde bredsida in bollen i öppet mål.

– Jag tycker inte vi gör en jättebra match, vi tar hand om deras misstag på ett väldig bra sätt, konstaterar Mrabti för C More efter matchen.

Göteborg försökte trycka framåt i andra halvlek, men som ofta när ett lag pressar framåt så blev det luckor bakåt. Kerim Mrabti väggspelade fram Jonathan Ring i ett riktigt mönsteranfall och Ring rullade behärskat in 3-0.

Den gamle Djurgårdaren Tobias Hysén putsade till sifforna men hemmalaget var aldrig nära att nå en kvittering.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.