Michaela Van den Bulk har skadat korsbandet. Foto: Bildbyrån/Arkiv

Djurgårdens nyckelspelare korsbandsskadade

Uppdaterad
Publicerad

Djurgården har drabbats av två tunga avbräck inför damallsvenskan i fotboll.

Viktiga mittfältaren Michaela ”Sheila” van den Bulk och ordinarie försvararen Kim Sundlöv har båda drabbats av korsbandsskador och blir borta året ut.

”Jag är självklart väldigt besviken över att säsongen är över innan den knappt börjat. Men eftersom ingenting kan förändra det kommer jag att ta till mig den här erfarenheten som något som kan göra mig starkare, både som spelare och rent personligen,” säger van den Bulk i ett uttalande till Djurgårdens webbplats.

Nederländskan, som ibland bär lagkaptensbindeln, skadade sig på träning medan Sundlöv åkte på en smäll i cupmatchen borta mot Eskilstuna United (1–0) för ett par veckor sedan.

”Den här säsongen får jag heja på från sidan. Det kommer vara jobbigt, men jag kommer få se underhållande fotboll”, säger Kim Sundlöv.

Stockholmslaget inleder damallsvenskan borta mot mästarlaget Piteå den 14 april.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.