Foto: Bildbyrån

Djurgårdens nyförvärv korsbandsskadad – missar hela säsongen

Uppdaterad
Publicerad

Djurgårdens danska nytillskott Maria Hovmark hann bara spela sju minuter för klubben. I cupderbyt mot AIK skadade hon knäet – nu är det klart att hon blir borta hela säsongen.

– Jag är ledsen och förkrossad och känner mig helt tom just nu, säger danskan till klubbens hemsida.

Inför säsongen förstärkte Djurgården truppen med danska anfallaren Maria Hovmark. 20-åringen, som kom från Bröndby, skrev på för två år.

Men danskan hann knappt börja i sin nya klubb innan olyckan var framme. I hennes första tävlingsmatch, cupderbyt mot AIK i lördags åkte hon på en smäll och fick ledas av plan – nu är det konstaterat att det handlar om en korsbandskada.

För Hovmark är det andra gången hon skadar just korsbandet.

– Jag är ledsen, förkrossad och känner mig helt tom just nu. Det är svårt att beskriva känslan i ord att jag kommer att vara borta från spel så länge. Men alla hinder i livet är till för att övervinnas Jag kommer att vara positiv, kämpa mig igenom det här och komma tillbaka ännu starkare, säger Hovmark till Djurgårdens hemsida.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.