Foto: Bildbyrån

Djurgårdens vd: ”Spelaren är fortsatt avstängd från vår verksamhet”

Uppdaterad
Publicerad

Den våldtäktsåtalade djurgårdsspelaren friades i Tingsrätten.

Av föreningen är han dock fortsatt avstängd.

– Jag tror att folk har förståelse för att det här är en knepig situation. Vi vill inte fatta några förhastade beslut, säger Djurgårdens vd Henrik Berggren till SVT Sport.

Det var tidigare i dag som den brottsmisstänkte djurgårdsspelaren friades på två av tre åtalspunkter. Han döms för ringa narkotikabrott men frias för våldtäkt och kränkande fotografering.

Men det innebär inte att han kan återgå till den dagliga fotbollsverksamheten som om ingenting hänt, inte omgående i alla fall.

– Man kan väl konstatera att spelaren har blivit friad på två avtalspunkter och blivit dömd för ringa narkotikabrott. Vi ser allvarligt på hela situationen, så spelaren är fortsatt avstängd från vår verksamhet, säger Djurgårdens vd Henrik Berggren.

Hur går ni vidare?

– Jag har egentligen inga kommentarer om det, vi får be om att återkomma om det lite längre fram. Jag tror att folk har förståelse för att det här är en knepig situation. Vi vill inte fatta några förhastade beslut

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.